Röster om USA och Irak från blogosfären

Yabosid har oförtröttligen meddelat om utvecklingen när det gäller uppgifterna om att USA har använt vit fosfor mot kombattanter (och troligen också civila) i Fallujah. För några dagar sedan tog han upp historien om hur USA kallade vit fosfor för ett kemiskt vapen när Saddam använde det, men för ett brandvapen när man själv gör bruk av det på samma sätt.

Yabosid kommenterar också Rumsfelds flagranta försök att skriva om historien och attackerna mot den demokratiska höken Jack Murthas utspel mot Irakkriget för en vecka sedan.

En annan bloggare på högerkanten som jag ofta besöker och som ofta kommenterar Irakpolitiken på ett "balanserat" sätt är rgr. Han(?) har nyligen postat några bra artiklar om Cheneys bärsärkargång mot meningsmotståndare och en undersökning bland Irakier om hur de ser på landets framtid som är värd att diskutera.

Det progressiva USA tar på ett strålande sätt till Kremlologi för att försöka förstå varför Busken inte lyssnar på den starka opinion som nu vill ta hem trupperna från Irak utan i stället planerar att hålla fler tal på militärbaser för att vända den. "När folkopinionen än gång har genomgått en tipping point, alltså starkt vänt sig emot Irakkriget, så är det mycket svårt att se hur den kan vändas tillbaks genom fler Bush-tal på militärbaser. Vilket leder till frågan varför Bush helt enkelt inte gör en Clinton och fäster sitt segel vid folkopinionen och börjar predika ett tillbakadragande, om det nu ändå är förutbestämt at ett sådant kommer att äga rum".

Olydig är en annan bloggare med en omfattande bevakning om USAs invasion av Irak. Denna vecka har han bland annat skrivit om om fallet José Padilla och Bush barocka förslag att bomba Al-Jazeeras huvudkontor i Quatar.

Annars verkar två av mina favoritbloggare vara involverade i något slags konflikt som jag inte riktigt har fått grepp om vad den handlar om egentligen. Make up and keep it up, guys! Vi behöver er i god form. :)

Etiketter: