Bengt Albons tvetydiga påpekande

I gårdagens DN skrev Bengt Albons en artikel om jihadisternas websajter och hur de varit ett viktigt verktyg för rekrytering av nya gudskrigare (verkar inte finnas på nätet). Det är egentligen en ganska bra och informativ artikel om ett fenomen som bör belysas, men en mening får mig att hajja till. Jag har markerat den med fet text i citatet som följer. Bengt skriver att:

Tack vare internet har jihadisterna - de islamistiska så kallade gudskrigarna – funnit en internationellt spridd publik av främst unga och arga muslimska män. De bildar en ny tids muslimsk ummah (församling) men skall inte förväxlas med huvudtendensen inom islam som är fredlig. För även om majoriteten av dagens terrorister är muslimer så är majoriteten av muslimerna inte terrorister.

Visserligen citerar Albons en viss Gary Blunt några meningar ned i artikeln som säger att Jihadisterna är en liten minoritet, men jag undrar om Albons antar att den genomsnittlige DN-läsaren tror att ungefär hälften av alla muslimer (i världen) är terrorister och att motsatsen behövs påpekas? Själv hoppas jag att alla redan vet att terroristerna är en försvinnande liten minoritet av det muslimska samhället, annars får vi nog omdefiniera själva begreppet terrorist att omfatta alla som är lite missnöjda med sakernas tillstånd, och i så fall är vi väl alla terrorister lite då och då?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter: