Isolera Landskrona en lösning?

Som utopist kan jag faktiskt förstå varför 22% av Landskrona-borna gick och valde Sverigedemokraterna, för någonstans under den främlingsfientliga retoriken så lyckas SD uppenbarligen förmedla att de står för drömmen om det obefläckade samhället. Sörgårdsidyllen där inga begår brott och där svenskeheten som ideal gör homogeniteten så stark så att alla till och med dricker samma kaffe (helst Gevalia). En plats där inga bruna ansikten sticker fram sina fula nunor och stör det rosenröda skrimret. Det är som om Landskrona vill vara som Disney-staden Celebration, en "gated community" för likatänkande och likakännande.

Kanske är det ändå mest likakännande det handlar om, något som också Helen Lööw från Forum för Levande Historia tar upp i en intervju med DN:s webbtv den 20 september. Trots att statistiken inte visar att Landskrona är överdrivet mer brottsdrabbat än andra kommuner, så känner alla som bor där att det är så och det spelar ingen roll om man klistrar upp statistiken i pannan på dem, de känner vad de känner ändå. Helen Lööw pekar också på det intressanta faktum att de regioner som Sverigedemokraterna varit framgångsrika i, i princip är desamma som Nazisterna var populära i under trettiotalet. Varför det är just så har hon inget svar på men man kan ju tänka sig att även politiskt tänkande går i arv. Det är med andra ord ytterligare ett argument för att inte låta sig luras av Sverigedemokraternas folkhemsretorik.

Så hur skall vi tackla denna nya isolationism? Tja, varför inte isolera Landskrona om de nu så gärna vill stå utanför det övriga samhället och skapa sin perfekta idyll? Gör Landskronaborna statslösa och ge dem tillfälliga pass när de skall resa in i Sverige där det klart och tydligt står var de kommer ifrån. Sätt upp en skyddsmur omkring hela kommunen och skänk den ett tjugotal undermåliga motorbåtar som de kan använda för att ta sig därifrån. Det tar väl en fem sex dygn ner till kanarieöarna och därifrån kan de sedan enkelt ta sig ned till Senegal för att söka asyl.*

Andra bloggar om: , , , , ,


* Jag vet, man bör inte blanda seriösa inlägg med ironiska

Etiketter: