Busken, Tet och Irak

Det är egentligen ganska remarkabelt att Bushie nu erkänner att motståndets offensiv i Irak som dödat omkring 73 amerikanska soldater bara i oktober kan liknas vid nordvietnamesernas tet-offensiv som visserligen innebar en förlust för Vietcong men som vände opinionen i USA mot kriget. Antingen har karln fått ett meddelande från Gud att det är dags att sluta babbla om att "hålla kursen" och medge att krävs ett nytt tänk när det gäller hans Irak-äventyr, eller så försöker han desperat att vinna röster inför det kongressval den 7 november som riskerar att sätta demokraterna i majoritet. Den nya pressekreteraren i Vita Huset, Tony Snow, går i spinn för att försöka förklara bort jämförelsen mellan Bush och President Lyndon Johnson.
"The important thing to remember is that the president is determined it's not going to happen with Iraq, because you have a president who is determined to win,"

M.a.o: Bush har beslutat sig för att vinna och därför har Bush beslutat sig för att inte förlora. Huh? Snömoset når nya höjder.

Att det är en offensiv det handlar verkar vara ett korrekt antagande. Enligt USA:s arme har attackerna ökat med 22% under ramadan-månaden, bara i Bagdad. Vilket ungefär motsvarar ökningen i antalet civila offer jämfört med i maj i år. Nu har Iraks premiärminister också beslutat att inte längre lämna ut statistik över dödade från bårhus och begravningsplatser till FN vilket kan ses som ett beslut att lägga locket på när det gäller omfattningen av våldet.

Om Vita Huset söker efter en ny strategi i Irak så finns det en som ännu är oprövad: ta hem trupperna nu!

Andra bloggar om: , ,

Etiketter: